‘Het is mooi hoe je binnen Morrenhof-Jansen stappen kunt zetten’

10 oktober 2021

Terug

Jerry Prins is al 5 jaar een Fien man. Als w-monteur is hij vaak al vroeg op weg naar zijn klanten, alleen of samen met een collega. Dit keer gingen wij met hem mee. Vanuit het Kampen onderweg naar IJsselmuiden en Urk. Long story short; Jerry verstaat zijn vak.

 

Klussen in de buurt

Jerry is meer dan 5 jaar onderdeel van de Fien familie. ‘Ik woon aan de andere kant van de brug’, wat in de IJsselmuiden synoniem staat voor Kampen. ‘Veel van de klanten van Fien zitten overigens ook in Kampen, of daar in de buurt. Bij grotere projecten, bijvoorbeeld in de woningbouw kan het evengoed wat verder zijn. Vandaag gaan we naar IJsselmuiden, even terug naar Kampen en daarna naar Urk. Een divers dagje, want we komen zowel bij een woningbouw klus, een serviceklant en in de Utiliteit.’

Vandaag alleen, morgen weer met collega’s

Jerry vindt het lekker dat hij de ene dag alleen op pad is en de andere samen met collega’s op de bouw staat. ‘In mijn eentje kan ik soms lekker doorknallen en meters maken. Bovendien ben ik dan toch net wat trotser op het werk dat ik oplever. Bij grotere klussen, bijvoorbeeld woningbouw die we seriematig installeren lopen we met meerdere collega’s op de vaak betonnen werkvloer. Los van dat we toch die klus geklaard willen hebben, en bovendien goed, is er meer ruimte voor lol. Kijken of we elkaar op de kast kunnen krijgen bijvoorbeeld. Zou mooi zijn als onze nieuwe collega dat ook zou kunnen, en het incasseren bovendien’.

Van fundering tot aan zolder

Eenmaal weer aangekomen in Kampen moet Jerry voor onderhoud bij een warmtepomp zijn. Installatiebedrijf Fien heeft bij deze woning al het installatiewerk gedaan. ‘Het mooie van deze klus is dat ik hier van fundering tot aan zolder de installatie heb verzorgd, letterlijk. De bewoner van deze woning was daar ook nauw bij betrokken, dus inmiddels weet hij wat hij aan Fien heeft en andersom. Leuk, want ik zou bij wijze van nu gewoon bij hem op de koffie kunnen komen. Serviceklanten worden redelijk ad hoc ingepland, want als er een storing is, willen we er snel zijn. Zorgt voor de nodige afwisseling.

 

Kwaliteit scoort vanzelf

Fien heeft veel vruchten kunnen plukken van de mond tot mond reclame. ‘In Urk hebben we voor een grote fabriek dat in de vissector (niet heel gek in Urk) het installatiewerk gedaan, waarbij de opdrachtgever vooraf expliciet had aangegeven dat de installateur per definitie Fien zou moeten worden, omdat hij bij een ander adres het installatiewerk van Fien was opgevallen. Dat is wel gaaf om te vernemen, werk dat ik of mijn collega’s zo goed heeft gedaan, dat het zichzelf verkoopt.

Zelfredzaam maar ook genoeg mogelijkheden

Dat er bij Fien ook ruimte voor doorontwikkeling is, onderstreept de mentaliteit die er bij Fien heerst. Jerry legt uit: ‘We zijn een hecht team, waarbij we zelf proberen beter of eenvoudiger te werken. Zo hebben we een eigen machine gemaakt om vloerverwarming sneller gereed te krijgen. Eerst huurde we hier iedere keer een aparte machine voor, maar we hebben het, omdat we het tof vonden om samen te ontdekken, samen gemaakt. Dat zijn leuke dingen. Zo krijgen we het proces beter voor ogen, en leren we er allemaal van.’

 

Bij Fien is er ook mogelijkheid om opleidingen te volgen. ‘We zijn onderdeel geworden van de Morrenhof-Jansen familie, een installateur nog verder in het oosten van het land. Een nuchtere partij die als slogan ‘gewoon goed’ heeft, en dat dekt wat mij betreft goed de lading. Willen we opleidingen of cursussen volgen, dan kan dat gewoon. Wil je het toch op een andere plek proberen, dan is daar ruimte voor.

De Fien app

Altijd en overal op de hoogte van jouw planning

Meer informatie
morrenhof-jansen-app